top of page

עמותת פורום מיכל סלה מסכמת את פעילותה לשנת 2024

באוקטובר 2019, מיכל סלה נרצחה באכזריות בביתה בידי מי שהיה האיש שלה ואבי בתה התינוקת. במאי 2020 הוקמה עמותת פורום מיכל סלה במטרה להציל את המיכל הבאה. העמותה פועלת להצלת חיים ולמניעת אלימות כלפי נשים באמצעות פתרונות טכנולוגיים, תוכניות הגנה חדשניות, הסברה וקידום מדיניות. 

המטרה: אפס נרצחות בשנה. היעד: בניית ורטיקל חדש של 100 פתרונות חדשניים למניעת אלימות כלפי נשים עד לשנת 2030.


פורום מיכל סלה בשבעה באוקטובר

סיכום שנת 2024 מצוין בצל מלחמת חרבות ברזל מזה שנה ארוכה והשפעתה על מדינת ישראל כולה תחת התקופה המתוחה והקשה  ביותר שידעה המדינה. המלחמה השפיעה באופן ישיר על גרף האלימות שעלה והנתונים מצביעים על כך.  עמותת פורום מיכל סלה עצמה חוותה אתגרים מסוגים שונים, בין היתר פניות רבות של נשים שחוו איומים חדשים בגין רפורמת הנשקים; נשים המקבלות הגנה ב"סיירת מיכל" וביתן נפגע מטיל ועוד. אתגר נוסף הוא שהעמותה חוותה ירידה דרסטית בתרומות. קיראו בהרחבה על פעילות העמותה ועל אתגרי המלחמה בדוח שבעה באוקטובר של פורום מיכל סלה.


שלושה חודשים מפרוץ מלחמת חרבות ברזל היתה עליה של 26 אחוז בפניות. החל מתחילת 2024 כמות הפניות ירדה וחזרה לכמות שהיתה לפני המלחמה. עם זאת, ישנן 2 מגמות חדשות שהביאו לכך שהתארך ביותר מפי 2 זמן הטיפול והענקת הסיוע לכל פניה: 1. אלימות פיזית קשה יותר ויותר מקרים של נסיונות רצח בבית. 2. פניות הקשורות לנשק- איומים באמצעות נשק או באמצעות עצם הגשת בקשה לנשק וכן התייחסות ל-PTSD של בן הזוג שצף מחדש בעקבות המלחמה. סוגיית הביטחון בבית, שבה פיתחה עמותת פורום מיכל סלה מומחיות ייחודית, קיבלה סקיילינג לאומי במלחמה. בחודשים האחרונים גרף האלימות במשפחה ורצח נשים עלה ואילו גרף ההשקעה בביטחון של נשים מאויימות ירד. ביטחון נשים חייב להיכנס כיעד מרכזי בתוכנית השיקום הלאומית ועל שולחן מנהלת תקומה והממשלה.

בעקבות המלחמה העמותה חוותה ירידה של 21.4% אחוז בתרומות בשנת 2024 בהשוואה לשנה אשתקד (תרומות ומשאבים נותבו לשיקום דרום וצפון הארץ ונפגעי המלחמה). בהשוואה ל2022 העמותה ספגה ירידה של 29% בתרומות.


צוות העמותה והמשרדים החדשים


צוות פורום מיכל סלה מונה כיום 15 עובדות ועובדים. בנוסף 99 מתנדבות ומתנדבים תרמו לפעילות העמותה במהלך השנה. למרות הקושי הגדול בתקופת המלחמה, הצוות הפשיל שרוולים ועבד קשה השנה יחד עם תחושת גאווה ואחריות לאומית למען בטחון נשים בביתן.


עמותת פורום מיכל סלה גדלה במהירות חריגה, מדי שנה, בהיקף הפעילות ובמספר צוות העובדות (העמותה כמעט הכפילה את גודלה מדי שנה, מאז הקמתה). בעקבות הגידול המשמעותי העמותה התחדשה במשרדים חדשים וגדולים בני 226 מ"ר, באיזור העסקים של מבשרת ציון. המשרדים הקודמים  של העמותה היו בתוך מרכז קליטה לשעבר של מבשרת ציון והשהות שם נמשכה שנתיים בלבד (המשרדים היו בגודל של 70 מ"ר - 4 חדרים המהווים למעשה דירה ביתית עם גינה). הצפיפות שם היתה רבה, עד כי העובדות תלו על דלת חדרן את השלט "המדגרה". בתחילת 2024 העמותה עברה למשרדים החדשים, הכוללים 4 חדרי משרד,

שני חללי אופן ספייס, 2 חדרי ישיבות, חדר זום ומטבח. המשרדים תוכננו ועוצבו על ידי 3 אדריכלים שתרמו את כל זמנם וכישוריהם בהתנדבות לתכנון ובניית המשרדים: רם קפלן הוא האדריכל שניהל את הפרוייקט, אלונה בכר הבעלים של משרד 180 היא שעיצבה את המשרדים והאדריכל האקוסטי אלי קובי תכנן את האקוסטיקה של כל החלל. חברת אינובייט תרמה לעמותה את מחיצות הזכוכית והדלתות של כל החלל- בגימור הגבוה ביותר שיש.


רבים נוספים תרמו מזמנם ומכספם על מנת שלצוות פורום מיכל סלה תהיה סביבת עבודה נוחה, נעימה וחדשנית. העבודה במשרדים החדשים מאפשרת עבודה יעילה יותר המותאמת לכמות העובדות, עריכת פגישות צוותיות - עם חללי עבודה מרווחים, ריהוט מותאם וחדרים אטומים לרעשים המבטיחים שקט וריכוז. העמותה מביעה את הערכתה לתורמים הנדיבים שבזכותם יש היום מקום עבודה המותאם לצרכי הצוות, המאפשר המשך צמיחה והתפתחות.












חטיבות פורום מיכל סלה 2024


בפורום מיכל סלה שלוש חטיבות: טכנולוגיה, הגנה והסברה. שלושתן מקדמות הצלת חיים של נשים בשבי האלימות, באמצעות חדשנות ומניעה.


  1. חטיבת הטכנולוגיה


עמותת פורום מיכל סלה הצליחה לבנות פרוסס (תהליך) מתודולוגי ייחודי לייצור חברות סטארטאפ המפתחות פתרונות חדשניים למניעת רצח נשים. העמותה רותמת לשדה מניעת אלימות במשפחה, שחקנים חדשים מעולם הביטחון והטכנולוגיה, לחשיבה מחוץ לקופסא ועבודה אינטרדיסיפלינרית ביחד עם מומחיות אלמ"ב, והלכה למעשה בונה ורטיקל חדש Safetech לבטחון נשים בביתן. הקמת הורטיקל מייצגת שינוי פרדיגמה בתפיסת האמצעים למניעת אלימות כלפי נשים. שילוב הכוח של טכנולוגיה וחדשנות לא רק מייצר שינוי של השיח המסורתי, אלא גם מניע פתרונות משמעותיים ומצילי חיים לביטחון בתוך הבית. 

בשנת 2024 פורום מיכל סלה נבחר כאחד מששת הארגונים המובילים בתרומה לקהילה של וועידת ה-GeekAwards של מגזין GeekTime. הבחירה בפורום מיכל סלה נעשתה על ידי אלפי קוראי גיקטיים וצוות של 45 שופטים - בכירים ובכירות בתעשיית הטכנולוגיה וההון סיכון בשל עבודה מצוינת ויוצאת דופן שנעשתה, לדבריהם. הכרה זו ממקמת את פורום מיכל סלה כגוף מוביל בתחום של פיתוח טכנולוגיות להצלת חיים.


בחטיבת הטכנולוגיה 9 פרוייקטים, מתוכם 4 תוכניות הפועלות במסלול מחזורי שנתי:


א. האקתון מיכל סלה החמישי Michal Sela Safe@Home Hackathon CORPORATE IMPACT 2024

האקתון מיכל סלה הוא תחרות המפתחים הגדולה בישראל והיחידה המוקדשת להצלת חיים ולמניעת אלימות כלפי נשים באמצעות טכנולוגיה. השנה לראשונה - האקתון חברות, תחת הכותרת "Michal Sela Safe@Home Hackathon Corporate Impact 2024" בשימוש נרחב של טכנולוגיות של AI וכמובן בענן. בהשתתפות החברות המובילות במשק ובעולם, ההאקתון התקיים זו השנה החמישית בחודש מאי 2024 בשיתוף פעולה עם רשות החדשנות ובית הנשיא. העמותה הצליחה לרתום חברות וארגונים, הנהלות חברה, משאבי אנוש, שיווק ואחריות תאגידית שהשתתפו בתחרות ולקחת חלק פעיל בשיבוש השדה למניעת אלימות כלפי נשים בביתן. פורום מיכל סלה מצליח להוביל כל שנה את בשורת החדשנות על ידי יצירת אקוסיסטם חדש, Vertical SafeTech, של ביטחון אישי בתוך הבית באמצעות פיתוחים וטכנולוגיות כחול לבן. 


תודה ענקית לנותני החסות: Google, רשות החדשנות, משרד הרווחה, מערך הדיגיטל הלאומי, Align  Microsoft, Technologies, התעשייה האווירית Applied Materials, Salesforce, Sony, SAP, Axonius, HP INDIGO, Cyberark,  Riskified, META, האוניברסיטה הפתוחה, הטכניון, Lightricks, BrightData, משרד המשפטים, מערך הסייבר הלאומי, משרד עורכי דין מיתר, EY, WIX, רשת בתי הקפה ארומה אספרסו בר, יוניליוור, כרמלה, דניאל שליבו, דומינוס פיצה, רשת רמי לוי, דליס מגשי אירוח. תודה לחברות ששלחו צוותים להאקתון: מובילאיי, HP, Align Technology, CYBERARK, פייפאל, KPMG, דיפ אינסטינקט, Applied Materials, התעשייה האווירית, Axonius, נוירודרם, Salesforce, היי בוב, ארמיס, מערך הדיגיטל הלאומי, דלויט, קפיטוליס, MALAM, ICL. 


בהתאם למסורת השנתית, התחרות התקיימה בחודש מאי- בסמוך ליום הולדתה 37 של מיכל סלה ז"ל ונמשכה שלושה ימים: אירועי קדם ההאקתון התקיימו בתאריכים 22- 23 במאי ברשות החדשנות ואירוע הגאלה של גמר ההאקתון התקיים זו הפעם החמישית ברצף, בבית הנשיא ובמעמד נשיא המדינה, ביום 29 במאי  2024.


שופטות ושופטי גמר האקתון מיכל סלה החמישי (בתמונה מימין לשמאל): ברק רגב- מנכ"ל Google ישראל; מייסם ג'לג'ולי- מנכ"לית צופן-תשביק; יזהר שי - שר המדע והטכנולוגיה לשעבר ויזם הייטק; לילי בן עמי- מנכ"לית פורום מיכל סלה; יצחק הרצוג- נשיא מדינת ישראל ; עדי סופר תאני- מנכ"לית Meta ישראל; ח"כ משה ארבל- שר הפנים; דרור בין - מנכ"ל רשות החדשנות; שירה לב עמי- מנכ"לית מערך הדיגיטל הלאומי. 


בבית הנשיא, לראשונה חבר שיפוט הגמר בחרו את המיזמים הזוכים בשידור ישיר על הבמה, בסגנון "הכוכב הבא". שבעת המיזמים שהעפילו לגמר ההאקתון, עלו לבמה בזה אחר זה, והציגו פתרונות טכנולוגים חדשניים לבטחון נשים. במעמד הקהל, השופטים הציגו ליזמיות וליזמים שאלות והם השיבו.

במסגרת אירועי חצי גמר ההאקתון, העמותה הפיקה פאנל SafeTech מקצועי שהתקיים באודיטוריום רשות החדשנות ביום 25.5.24 בזמן ששופטי חצי הגמר חישבו את התוצאות. הפאנל בהתקיים בהנחיית השחקנית אגם רודברג ובו השתתפו סגנית סמנ"כל לקידום טכנולוגיות בתעשייה אווירית - ד"ר אביטל שריפט (שפיתחה את מערכת ההגנה האווירית שבלמה את המתקפה מאיראן), CIO מערך הדיגיטל הלאומי - עפרה פרנקל, דירקטור חדשנות במיקרוסופט - מורן חביב ומייסדת ומנכ"לית Relyon AI לי שריר (המציאה את המיזם בהאקתון מיכל סלה הראשון 2020, ומאז גייסה מליון דולר ונבחרה ל-30UNDER30 של מגזין Forbes). הפאנל הסתיים בדברי ברכה מאת עינת מגל; סגנית המדען הראשי משרד המדע החדשנות והטכנולוגיה, עדי רום; Head of Engineering ,Waze ויצחק אפריאט; סמנכ״ל חטיבת פיתוח, Align Technology אשר הכריז גם על על 7 המיזמים המנצחים בחצי גמר האקתון מיכל סלה.


אירועי חצי הגמר נמשך יומיים ברצף, כולל לילה לבן שבו עשרות הצוותים עבדו על פיתוח המיזם. 2024 זו השנה השנייה ברצף לקיומו של שיתוף פעולה מרגש ומוצלח עם רשות החדשנות, במסגרתו מאות עובדי הרשות פינו את משרדיהם למשך יומיים, ולתוכם נכנסו צוותי ההאקתון.  *רשות החדשנות היא חברה 

ממשלתית הכפופה למשרד המדע, המשקיעה מדי שנה כשני מליארד שקלים בסטארטאפים טכנולוגים ישראלים.


ההאקתון החמישי במספרים:

● נרשמו 589 מתכנתות/ים, יזמיות/ים, מומחיות/ים, ושופטות/ים.

●  25 חברות  מובילות בתעשייה ו-6 משרדי ממשלה שלחו 35 צוותי מיזמים אשר המציאו 39 רעיונות לטכנולוגיות להצלת חיים

● בצוותים השתתפו 158 יזמיות/ים והייטקיסטיות/ים  

● השתתפו 59 מומחיות/ים, 18 מנטוריות/ם ו-43 שופטיות/ם 

7 מיזמים העפילו לגמר תחרות ההאקתון בבית נשיא המדינה, מתוכם 3 זכו ב 50,000 ש"ח לפיתוח המיזם מתנת הועדה הבינמשרדית למניעת אלימות במשפחה ועוד פרסים יוקרתיים.

שבעת המיזמים שהעפילו לגמר הגיעו מהחברות: PayPal, Paragon, HP, CyberArk, Applied Materials, Salesforce , רשות האכיפה והגבייה.


שלושת המיזמים במקומות הראשונים זכו בפרסים הבאים לצורך פיתוח המיזם: 

  • כסף לפיתוח המיזם, מתנת הועדה הבינמשרדית למניעת אלימות במשפחה:

מקום ראשון - 25,000 ש״ח

מקום שני -  15,000 ש״ח

מקום שלישי - 10,000 ש״ח

  • 6 קורסים אקדמים בשווי 18,000 ש"ח (2 קורסים לכל מיזם), מתנת האוניברסיטה הפתוחה

  • יעוץ משפטי מתנת פירמת עו"ד מיתר 

  • הזדמנות להשתתף בתוכנית המשך יוקרתית


במקום הראשון זכתה חברת  PayPal  עם מיזם  Safeside :אפליקציה מסווית מבוססת AI לניבוי אלימות בזוגיות על בסיס האזנה להתרחשות מסביב. האפליקציה מזהה סיטואציות, מקליטה, מנתחת וכך משקפת למשתמשת מצבי סיכון פתרונות אפשריים. (בתמונה מימין ברק רגב מנכ"ל Google ישראל, הנשיא יצחק הרצוג; נציגי חברת PayPal זוכי המקום הראשון בתחרות ההאקתון ולילי בן עמי, מנכ"לית פורום מיכל סלה). 




ב. בינה מלאכותית

במסגרת פעילות פורום מיכל סלה נבנה הדאטה הראשון בעולם בתחום אלימות כלפי נשים, לטובת פיתוח פתרונות טכנולוגים מצילי חיים העושים שימוש בבינה מלאכותית. העמותה הנגישה את המידע לשימוש חופשי בתחרות האקתון מיכל סלה 2024, לטובת צוותי סטארטאפים אשר השתמשו בבינה מלאכותית. המתכנתים בהאקתון נעזרו במשאבים הבאים:

  • הטכניון בנה בעבור פורום מיכל סלה - מאגר מידע ראשון מסוגו של של אלפי סיפורים (באנגלית) על מערכות יחסים זוגיות רעילות אשר נלקחו מאתר רדיט ועברו סינטזציה. מאגר המידע כולל תיוג של הסיפורים לפי סוג האלימות וחומרתה. מאגר המידע של הסיפורים נבנה וסונתז על ידי צוות מעבדת בינה מלאכותית מהטכניון בראשות פרופ' רועי רייכרט, אילנית סובול וניתאי קלדרון. 

  • חברת Bright Data תרמה לפורום מיכל סלה גישה חופשית לכל מאגרי הדאטה הפומביים בעולם, בעבור צוותי ההאקתון - בהתאם לחתכים ושאילתות מבוקשות שהם הגדירו. 


עמותת פורום מיכל סלה הביאה לכך שזו הפעם הראשונה שמתבצעת הנגשת דאטה בתחום מניעת אלימות במשפחה במדינת ישראל; וכן שנבנה מאגר דאטה ייעודי לצורך כך.

שלושה צוותים השתמשו במאגר המידע לצורך בניית הסטארטאפ שלהם ובדיעבד נמצא כי הם שלושת הצוותים שניצחו בגמר ההאקתון (בעת השיפוט, לא היה בידי השופטים מידע באילו חומרים נעשה שימוש על מנת לבנות את הפתרון הטכנולוגי).



ג. שום דבר עלינו בלעדינו - מחזור ד' Nothing About Us Without Us

תוכנית קדם-האקתון במסגרתה העמותה מפעילה סדנאות רעיונאות לנשים שורדות אלימות, במהלכן המשתתפות עוברות תהליך מתולוגי בו הן ממציאות רעיונות לפתרונות טכנולוגים למניעת אלימות כלפי נשים, על סמך ניסיונן האישי.


  • התוכנית במספרים:

  • נרשמו 106 נשים (מתוכן 3 נשים מהחברה הערבית) ו- 2 גברים

  • השתתפו 53 שורדות אלימות

  • התקיימו 7 סדנאות רעיונאות, במשך 24 שעות.

  • לקחו חלק 20 מנחות מחברת EY.

  • 3 שורדות אלימות הגישו את רעיונותיהן להאקתון. 2 מהן התקבלו להאקתון והובילו צוותים.


חברת EY מעבירה את סדנאות הרעיונאות הללו ברחבי העולם לאנשי עסקים, סטארטאפיסטים ויזמים. במסגרת השותפות עם פורום מיכל סלה זו השנה הרביעית ברצף, בחברת EY ביצעו אדפטציה ספציפית עבור נשים שורדות אלימות בזוגיות. התוצאות מרגשות. הרעיונות מבוססים על מקרי אמת ועל הצורך והחוויה האישית של המשתתפות - שורדות אלימות בעצמן או שאדם קרוב מאד אליהן חווה אלימות.




ד. אקדמיית מיכל סלה לסטארטאפים - מחזור ד' ומחזור ה' Michal Sela Startup Academy  

בשנת 2024 פותחו 16 סטארטאפים חדשים למניעת אלימות כלפי נשים, במסגרת תוכנית Michal Sela Startup Academy:


נבחרת הסטארטאפים של פורום מיכל סלה מחזור ד'

1

Privasee

רכיב אלקטרוני ביתי לאיתור מכשירי ריגול מעקב שהותקנו בבית ללא רשות. המכשיר מנתח את תעבורת הרשת לפי פרמטרים שונים ויכול לזהות מצלמות נסתרות. 


2

SafeCoin

אפליקציה חכמה, מוסווית ומאובטחת המאפשרת לקורבן אלימות כלכלית לחסוך כסף באופן דיסקרטי ועם שליטה מלאה שלה בלבד. 


3

SOUL

תכשיט שרשרת מעוצבת בתוכה מוטמנים מצלמה ומיקרופון זעירים לאיסוף ותיעוד ראיות בזמן אמת ובאופן חשאי. 


4

Whispers

צ'אט סיוע דיסקרטי בטלגרם לנשים מאוימות בחברה הערבית וחיבורן בזמן אמת לגורמי מקצוע במטרה למנוע את הרצח הבא. המידע מוצפן ללא אפשרות שחזור.

5

Swipe2Safety

אפליקציה מבוססת AI המבצעת למידה של המשתמשת באמצעות הצגת מצבים ושימוש בתנועת "סוויפ" לבחירה, זיהוי המצב הרגשי, כלכלי, משפטי ומערכתי. במקביל האפליקציה מספקת כלי לבקרה וניטור לגורמי רווחה ובעלי מקצוע ולקבלת התראה במקרי קיצון.

6

Bearit

צמיד אלקטרוני מחובר לאפליקציה מבוססת AI לזיהוי מצבים ודפוסים הגורמים לסטרס ומניעתם באמצעות טכניקות וכלים. הצמיד מנתר סימנים פיזיולוגים, לומד את המשתמש/ת ומתריע באמצעות רטט דיסקרטי. 


7

Enola

אפליקציה לשכנים לדיווח אנונימי בזמן אמת על מקרי אלימות. המערכת מצליבה באופן חכם את המידע עם נתונים נוספים ומתריעה מיידית למשטרה עם מיקומים מדויקים להתערבות מצילת חיים.


8

Ex-Book

פלטפורמה חכמה המצליבה עדויות אנונימיות, בין אקסיות לבין בנות זוג בהווה, לזיהוי וניבוי קשרים אלימים. 


9

Safeshot

פיתוח בצורת עט קומפקטי לזיהוי סם אונס במשקה באופן מיידי בעת שתיה במקום ציבורי.




מחזור ד'- 2023
מחזור ד'- 2023
 נבחרת הסטארטאפים של פורום מיכל סלה מחזור ה'

1

A-Eye

מערכת לזיהוי פנים באמצעות מצלמות רשת ביתיות פשוטות ואלגוריתמים של למידת מכונה, עם התראות על גורמים מאיימים שחדרו לבית, לפי הגדרות אישיות. מבית חברת Applied Materials.


2

Watch Out

אפליקציה לאיסוף מידע על ידי חיישנים המותקנים על שעונים וצמידים חכמים. האפליקציה מבצעת ניתוח נתונים ושולחת התראות בזמן אמת למעגלי תמיכה ו/או גופי חירום, תוך שמירה על פרטיות המשתמשות. עיבוד נתונים לזיהוי דפוסים חריגים או קריאות לעזרה באמצעות AI המשלב Machine learning, תמונה, תנועות גוף, קצב לב ושפה טבעית (NLP)

3

She Proves

פליקציית AI לזיהוי אלימות ואיסוף ראיות לצורך העמדת התוקף לדין. באמצעות זיהוי קולי היא מתעדת מצבי סיכון, איומים ממשיים, ומקרי אלימות. הראיות וה-DATA נשמרים בענן ובמערכת ה-Blockchain. האפליקציה מכינה טיוטות, בקשות הגנה וכתבי אישום בעזרת מודלים מתקדמים כמו ChatGPT. ניתוח המידע יתבסס על מודל LLM לזיהוי איומים.


4

Selfy

אפליקציה שמספקת למשתמשות חיווי רגשי בזמן אמת במצבים מורכבים או אלימים, מנתחת שיח, משקפת מניפולציות חיצוניות ותגובות פנימיות ומציעה טיפים להתמודדות ולחיזוק עצמי.


5

Protect Me

מיכל גז פלפל חכם קומפקטי המחובר לטבעת התזה סמויה, מעוצב בצבעי הסוואה ובנוי במיוחד להגנה עצמית בעבור נשים.

6

IC-Help

מערכת טכנולוגית חדשנית לזיהוי שיח אלים בבית, המשלבת האזנה חכמה במקומות מרכזיים, ניתוח מתקדם של נתונים ליצירת סטטיסטיקות, ושליחת התראות מותאמות אישית. המערכת מספקת למשתמשים מידע עדכני על האווירה החברתית, תוך זיהוי האם היא בריאה או רעילה. מבית חברת ICL.


7

Check-In

אפליקציה המיועדת לאנשים שנמצאים בטיפול ומסייעת במניעת התפרצויות, מפחיתה מצבי לחץ באמצעות שיקוף הסיטואציה בזמן אמת על ידי שימוש במצלמת הטלפון, כתיבה או הקלטה. האפליקציה משתמשת במודולים קיימים של AI שעוזרים באבחון מצבו של האדם ומאפשרת לגורם המטפל להעניק סיוע למטופל בין הפגישות. מבית חברת HP.


מחזור ה' - 2024
מחזור ה' - 2024

אודות תוכנית אקדמיית מיכל סלה לסטארטאפים


תוכנית Michal Sela Startup Academy היא תוכנית האצה האורכת 3.5 חודשים, 13 מפגשים שבועיים, אליה ממויינים מדי שנה כ- 8 צוותים נבחרים מתוך האקתון מיכל סלה Safe@Home. תוכנית ייחודית זו, נתפרת בהתאם לצרכי היזמיות.ים ומעניקה מנטורינג צוותי מקצועי, הרצאות מומחים, סדנאות, נטוורקינג עם בכירים מענף ההייטק ומניעת אלמ"ב. במהלכה המיזמים מקדמים את המיזם שלב קדימה בפיתוח וזוכים להפיק סרטון תדמית מקצועי לסיוע באיתור משקיעים. 


מחזור ד' של אקדמיית מיכל סלה לסטארטאפים מונה 9 צוותים. בגוגל קמפוס ת"א ביום 04.03.24 פורום מיכל סלה בשיתוף Google for Startups ציינו את סיום התוכנית, במעמד שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי, ובמעמד מנכ"ל Google ישראל ברק רגב,  מייסדת ומנכ"לית פורום מיכל סלה לילי בן עמי, דירקטורית מדיניות ציבורית Google נועה אלפנט לפלר, מנהל Google for Startups Israel יובל פסוב, משקיעים מעולם ההיי טק וקהילת בוגרות ובוגרי פורום מיכל סלה. במסגרת אירוע זה הוענק אות השיבוש של פורום מיכל סלה והאירוע זכה לכיסוי תקשורת (ר' הרחבה תחת חטיבת ההסברה).

לקראת ההרשמה למחזור הבא, ביום 10.10.24 העמותה ערכה בקמפוס יום פתוח לציבור, בהשתתפות עדי רום, סמנכ״לית פיתוח חברת Waze, לי שריר מנכ"לית Relyon.ai ומנכ"לית פורום מיכל סלה.  



ביום 13.12.23 נחשפה נבחרת הסטארטאפים החדשה - מחזור ה' עם 7 צוותים חדשים. לראשונה, משתתפים בתוכנית 3 צוותים אשר הגיעו כצוותים אורגנים מתוך חברות. זאת לאחר שהחברות שלחו את הצוותים הללו להשתתף בהאקתון מיכל סלה האחרון (שלראשונה התקיים כהאקתון חברות). החברות: Applied Material, HP Indigo, ICL. התוכנית מבית עמותת פורום מיכל סלה, Google for Startups Israel ובתמיכת קרן ס' ראודברג, מופעלת על ידי Impact.51. המפגש הראשון של התוכנית כלל פאנל מומחיות ומומחים מהתעשייה אשר נתנו פידבק מקצועי לפרזנטציות של המיזמים, שיתפו תובנות מהניסיון שלהם ונתנו טיפים משמעותיים להמשך הדרך. שמות חברי הפאנל: איילת רוט, מנכ"לית WeFund, יובל פסוב, Head of Google for Startups, רן שניידרמן, מנכ"ל Made Finance, ניר שילה סמנכ״ל מוצרים ודליברי, שיר אליגור, Co-founder Hands On AI, מיכל שלם ועו"ד מיכל לבנטל אנדרסון, מייסדות ומנכ"ליות משותפות, impact.51 ו Think Creative, רימון טובין ממייסדי האקוטיזם, עו"ד יונית אמיתי המלווה נשים נפגעות אלימות וגם המנטוריות לאה גולדנברגר ויעל אלשטיין.


 


ה. קהילת רופטופ מיכל סלה Michal Sela Rooftop

תוכנית המשך לבוגרות ובוגרי התוכניות הטכנולוגיות של פורום מיכל סלה. במסגרת החברות בקהילה, חברות וחברי הרופטופ נהנים מתמיכה מקצועית בפיתוח הסטארטאפ, במטרה לסייע להם להפוך את המיזם למוצר מדף מציל חיים של נשים בשבי האלימות. חברי קהילת הרופטופ,  23 סטארטאפים לבטחון נשים, חתומים על מסמכי וורנט ופיינדר פי מול פורום מיכל סלה.


העמותה מעניקה מגוון הטבות ושירותים ליזמים ויזמיות רופטופ מיכל סלה. ההטבות כוללות: חללי עבודה, ייעוץ מומחים, מנטורינג, מפגשים עם בכירים בתעשייה, אירועי חשיפה והעשרה, סרטוני תדמית, לימודי אנגלית מקצועית, בדיקות QA וסיוע בקידום ממומן בסושיאל.


מה קיבלו צוותי רופטופ מיכל סלה השנה?


  • שמונה מיזמים נהנו מחללי עבודה חינם: שלושה צוותים עבדו במשרדים בבנייני עזריאלי תל אביב באדיבות חברת Crazy Labs, לאורך כל השנה. חמישה מיזמים עבדו בחלל הפתוח במשרדי פורום מיכל סלה במבשרת ציון. 

  • 36 שעות ייעוץ מומחים, בתחום ייעוץ פיננסי וייעוץ משפטי.

  • 61 שעות מנטורינג אישי.

  • 7 סרטוני תדמית הופקו ל-7 מיזמים שהשתתפו השנה בתוכנית אקדמיית מיכל סלה.

  • בדיקות QA: המיזם Relyon נהנה משירות מקצועי זה.


אירועי חשיפה של המיזמים מול בכירים: הצוותים המובילים ברופטופ זכו להציג בפני במות מכובדות את המיזם שלהם ואת עצמם. השנה התקיימו שלושה אירועים מסוג זה, האחד בפני משקיע מארה"ב, השני בבית שגריר בלגיה ובפני שגרירים מכל רחבי העולם והשלישי אירוע וירטואלי בינלאומי שערך משרד החוץ, שודר בשידור ישיר וגם הוקלט ונשלח לכל שגרירויות ישראל בעולם.


במהלך השנים נערכו 14 מיטאפים לקהילת הרופטופ עם בכירים בתעשייה בנושאים מגוונים. בשנת 2024 נערכו ארבעה מיטאפים ואירועים:

 

  • מיטאפ 11 ניהול משא ומתן מאת ענבל הרסון מנכ"לית מערך מכירות וסחר CBC ישראל (חברת קוקה קולה). הרצאה נוספת התקיימה עם דר' מילנה יערי, בנושא כלכלת אימפקט - הזדמנויות חדשות לפתרון בעיות חברתיות.


  • מיטאפ 12: אירוע חשיפת נבחרת הסטארטאפים החדשה של פורום מיכל סלה והענקת "אות השיבוש" לאישים שהובילו שינוי משמעותי בשדה האלימות במשפחה. האירוע נערך לרגל יום האשה הבינלאומי בחודש מרץ בבניין גוגל קמפוס ת"א. 


  • מיטאפ 13: סדנת Generative AI להיכרות מטיבה של השימוש בכלי Copilot מבית מייקרוסופט. הסדנה הועברה ע"י מנהלת הגראז' ומרכז החדשנות של מייקרוסופט ישראל, עדי מור בירן, במשרדי מייקרוסופט הרצליה.


  •  מיטאפ 14: מפגש בשיתוף חברת Bright Data התקיים בגוגל קמפוס ת"א. עו"ד דנה מזיא, יזמית ותיקה ו-GM בחברת Bright Data, העבירה הרצאה מרתקת אודות מינוף מיזמים טכנולוגים באמצעות כלים מעולם ה-AI המבצעים סריקה מקיפה של ביג-דאטה שהוא מידע ציבורי.



ו. קורס אנגלית עסקית לסטארטאפים

בשלהי 2024, עמותת פורום מיכל סלה פתחה לראשונה קורס מקצועי בנושא "אנגלית עיסקית", מותאם אישית לפיתוח מיומנויות תקשורת באנגלית לעולם היזמות הגלובלי. הקורס בן 10 מפגשים במשרדי העמותה במבשרת ציון,  בו זכאים להשתתף יזמיות ויזמים אשר השתתפו בתוכניות הטכנולוגיות של העמותה. הקורס בהנחיית אמבר רוטשילד, מומחית עם ניסיון בעבודה עם סטארטאפים, ומתמקד בשיפור כישורי שיחה, הגייה והבנה תרבותית, לצרכים מקצועיים כמו פגישות, פיץ' משקיעים, מצגות וניהול משא ומתן עם משקיעים ושותפים בינלאומיים.  בקורס השתתפו  6 יזמיות ויזמים לשיפור האנגלית המקצועית שלהם. משתתפי הקורס שילמו השתתפות עצמית בסך 960 שח (צוותי הרופטופ שילמו תעריך מוזל בסך 560 שח).



ז. מרקטפלייס מיכל סלה  MSF Marketplace

 מאגר מידע המנגיש את כל המוצרים והפתרונות הטכנולוגיים בעולם לבטחון נשים, אשר הושק בשנת 2024. המאגר מהווה אינדקס שמטרתו לרכז במקום אחד, נוח וידידותי את מגוון הפתרונות הטכנולוגיים הקיימים בעולם בנושא אלימות כלפי נשים בביתן. רוב המוצרים והשירותים הנמצאים במאגר ניתנים להורדה באמצעות חנויות היישומונים המקובלות App Store או Google Play. המרקטפלייס מאפשר לציבור להעלות פתרונות חדשים, להוסיף תגובות ולדרג באמצעות כוכבים.  על מנת לאתר פתרון מתאים מתוך המאגר, הפתרונות סווגו לפי קטגוריות כגון: חירום, מניעה, דיווח, איסוף ראיות, ילדות וילדים, מידע, תמיכה. תגיות כגון: צ'אטבוט, לחצן מצוקה, אלימות מינית, אלימות כלכלית, משחקים, יומן, גזלייטינג, ממסד, סביבה, אלימות נפשית, אלימות פיזית, אלימות מילולית. סיווג לפי איזור הפעילות: ישראלי, בינלאומי. המרקטפלייס הוא מאגר חי שגדל כל הזמן. הוא מאפשר לכל יזמ/ת בעל/ת פתרון טכנולוגי לבטחון נשים להעלות את המיזם למאגר ולקבל חינם פרסום וחשיפה לקהל יעד פוטנציאלי וממוקד.  המרקטפלייס פעיל ומופיע באתר פורום מיכל סלה. היכנסו עכשיו. 

מרקטפלייס מיכל סלה הינו יוזמה של עמותת פורום מיכל סלה ומופעל על ידה. עמותת פורום מיכל סלה מודה לחברת Fiverr על התרומה הכספית לבניית המרקטפלייס. כמו כן העמותה מוקירה את תרומתה של חברת SAP שסייעו באפיון ובבניית אתר דמו ראשוני בשנת 2023.






ח. הקרן לפיתוח טכנולוגיות

הקרן לפיתוח טכנולוגיות של פורום מיכל סלה מעניקה תמיכה כספית ישירה לפיתוח מיזמים טכנולוגיים מתוך קהילת הרופטופ, שמטרתם להציל את חייהן של נשים בשבי האלימות. הקרן מממנת תחומים כמו תכנות, סקרי שוק, מומחים, רכישת חומרה, ופיילוטים. חלק מהקריטריונים לקבל את התמיכה היא  שתהיה חברה בע"מ על שם המיזם. בשנת 2024 הוענקה תמיכה בסך 14,000 ש"ח ליזמת לי שריר, בעבור מיזם Relyon AI אשר הומצא בהאקתון מיכל סלה הראשון. עמותת פורום מיכל סלה היא גם לקוח משלם של מיזם זה, במסגרת תוכניות ההגנה- ובמהלך 2024 היה מקרה אמת במסגרתו המיזם הציל חיים של אשה מאויימת שהתוקף שלה פרץ לביתה. 


ט. מחקרים בחטיבה הטכנולוגית

בשנת 2024 פורום מיכל סלה הוציא לאור מחקרים בחשיבות גבוהה המייצגים את המהפכה שמובילה העמותה, חשיבה מחוץ לקופסה המאתגרת את הגישה למלחמה באלימות כלפי נשים בביתן.


א. אומדן כלכלי של אלימות בזוגיות, או: כמה עולה נרצחת?

עמותת פורום מיכל סלה ביצעה לראשונה בישראל מחקר כלכלי של "אומדן העלות הכלכלית של אלימות בזוגיות בישראל", אשר נחשף בדצמבר 2024 בכלכליסט ובועדה לקידום מעמד האשה בכנסת. מחקר זה בוצע על ידי SFI  ובתמיכת חברת FIVERR. המחקר חושף כי כל שורדת אלימות בזוגיות עולה למשק הישראלי כ-451 אלף ש"ח למשך תקופת האלימות (השפעה המצטברת בכ- 5 שנים) וכל נרצחת בזוגיות עולה כ-8.2 מיליון ש"ח לתקופת lifetime, כלומר התקופה שלאחר הרצח (התועלת האלטרנטיבית של חייה למשך 25 שנה, והעלויות הנלוות לכליאת הרוצח במשך כ-28 שנה). העלות המשקית של כלל תופעת האלימות בזוגיות בישראל נאמדת בכ- 34 מיליארד ש"ח לתקופת lifetime. מספר זה מגלם הערכה שמרנית של כ- 160,100 נפגעות אלימות בזוגיות בשנה, מתוכן  11 נרצחות בזוגיות בשנה בממוצע בישראל. כאשר מדובר בקורבן שהיא שורדת אלימות הזוגיות, 40% מהעלות היא הוצאה ישירה של המדינה והשירותים הציבוריים, 45% הוצאה של הפרט (הקורבן וסביבתה) ו-15% הפסד של המגזר הפרטי. כאשר מדובר באשה שנרצחה על ידי בן זוגה, 57% מהעלות היא הוצאה ישירה של המדינה ו 43% הפסד של הפרט. 



המחשבה מאחורי ביצוע המחקר היתה רצון לייצר מענה לאתגר מרכזי של ורטיקל ה SAFETECH שהעמותה מצמיחה, והוא היעדר שוק בתחום והקושי בגיוס השקעות. המחקר מספק נתונים פיננסיים מבוססים הממחישים את הכדאיות הכלכלית בהשקעה ב-SafeTech למניעת הרצח הבא מראש.


ב. מיפוי 334 המיזמים שהומצאו בחטיבה הטכנולוגית

עמותת פורום מיכל סלה מבקשת למפות את 334 המיזמים שהומצאו ופותחו ב 5 תחרויות האקתון מיכל סלה בשנים 2020- 2024. המטרה היא ליצור קשר עם הצוותים מכל השנים, לבחון האם המיזם התקדם או נסגר, לאיזה שלב הצליח להגיע, לבחון את המאפיינים של עמידות SUSTENABILITY של מיזמי SAFETECH מבחינה טכנית/טכנולוגית/יזמית וגם מבחינת הגורם האנושי (הצוותים עצמם) וכן לבחון האם ישנם מיזמים קיימים שנכון לבדוק צירופם לתוכנית רופטופ מיכל סלה. בשנת 2024 נעשתה התקשרות בנושא עם גוף מחקרי. המיפוי צפוי להסתיים בשנת 2025. שמו המקורי של המיפוי "מיפוי 204".


 

  1. חטיבת ההגנה

חטיבת ההגנה כוללת את השירותים הבאים: סל שירותי הגנה, קו חם וחמ"ל מיכל.


א. סל שירותי הגנה חינם על נשים מאויימות

 עמותת פורום מיכל סלה מעניקה הגנה לנשים מאויימות, שהאיום עליהן מוכר על ידי המדינה ושאינן חיות עם בן הזוג המאיים. אשה הנמצאת זכאית להגנה יכולה לבחור לקבל בחינם סל שירותי הגנה: חברת אבטחה פרטית למשך שנה- כולל התקנת מצלמת אבטחה, לחצן מצוקה פיזי, חיבור למוקד אבטחה פרטי; כלב הגנה לכל החיים- כולל שיעורי אילוף פרטיים, ציוד, מזון כלבים, ביטוח; לחצן מצוקה קולי חכם בנייד; שיעורי הגנה עצמית ומכתב הרתעה ממשרד עו"ד הנשלח לגורם המאיים. סל שירותי ההגנה נבנה ופותח על ידי מומחיות ומומחים של פורום מיכל סלה, מתחומי בטחון, מניעת אלימות במשפחה, משפט, כלבנות וביטוח.


חדש! בשנת 2024 החל מחודש ינואר עמותת פורום מיכל סלה הרחיבה את סל שירותי ההגנה והוסיפה לחצן מצוקה קולי חכם בנייד בשם Relyon, המחובר לחברת אבטחה פרטית. סך הכל 158 נשים קיבלו בחינם את הלחצן החכם.


אפליקציית Relyon מותקנת על הנייד של האשה המאויימת. בעת חירום האשה יכולה להזעיק עזרה באמצעות מילת קוד. האפליקציה מבצעת זיהוי קולי של המשתמשת ומזניקה למקום מיד את חברת האבטחה של פורום מיכל סלה. במקביל האפליקציה פונה לאנשי קשר שהוגדרו מראש על ידי המשתמשת, שולחת אליהם מיקום GPS, מתקשרת אליהם ומשדרת בשיחת טלפון את ההתרחשות. השירות בשווי 1200 ש"ח למשך שנה.


אפליקציית Relyon הומצאה במסגרת תחרות ההאקתון הראשון של עמותת פורום מיכל סלה. מנכ"לית Relyon, לי שריר, מאז 2020 ועד היום מקבלת תמיכה מהעמותה בפיתוח האפליקציה ומייצגת את פורום מיכל סלה במסגרות שונות. החברה של שריר הצילה חיים ב17 מקרי אמת, החברה גייסה עד היום כמעט 2 מיליון דולר במסגרת מענקים ממשלתיים וסבב פרה-סיד בהובלת קרנות הון סיכון ויש לה לקוחות ברחבי העולם. השירות החדש המוצג כאן הוא סגירת מעגל: לראשונה חברת סטארטאפ שנולדה בפורום מיכל סלה - מוכרת את הטכנולוגיה שלה לתוכניות ההגנה של העמותה ובכך סוגרת מעגל בין החטיבה הטכנולוגית של העמותה לבין חטיבת ההגנה. זו פעם ראשונה שיש "סימביוזה" בין החטיבות, מה שמהווה השראה בעמותה להרחבת הפעילות לכיוון זה. מדובר בצעד ענק בבניית ורטיקל SafeTech לבטחון נשים, עד ליעד של אפס נרצחות בשנה. 


ההגנה במספרים: פורום מיכל סלה העניק חבילות הגנה עד היום ל 515 נשים מאוימות, 1740 ילדות וילדים בסיכון. בסך הכל 2255 נפשות קיבלו הגנה. מתוכן, 268 בתים מוגנו באמצעות חברת אבטחה פרטית ו- 11 נשים בסיכון גבוה במיוחד קיבלו כלבי הגנה (כיום יש 8 נשים החיות עם "כלב מיכל סלה", מתוכן שלוש קיבלו גם חברת אבטחה פרטית). בשנת 2024 היו 10 מקרי אמת בהם פורום מיכל סלה הציל חיים. 


חדש! מחקר מלווה את פרויקטי ההגנה של פורום מיכל סלה


תוכניות ההגנה של פורום מיכל סלה הצליחו להביא לירידה של 62% באירועי אלימות פיזית, ירידה של 72% באירועי אלימות מינית, ירידה של 28% באלימות כלכלית, ירידה של 26% ירידה באלימות מילולית, עליה של 700% בתחושת הביטחון בבית ועליה של 1,200% בתחושת הביטחון בסביבה הקרובה לבית.  

נתונים אלה ועוד נחשפו באוגוסט 2024, כאשר לראשונה הוצג דוח של מחקרי הערכה ומדידה של תוכניות ההגנה, המלווים את התוכניות מאז תחילתן: תוכנית כלבי מיכל סלה פועלת החל מיוני 2020 וסיירת מיכל מאוקטובר 2021, ועד היום. המחקרים בוצע בניהול המדען הראשי של המשרד לביטחון לאומי ועל ידי חברת משב מכון ישומי. 


לקריאת תוצאות המחקר https://www.michalsela.org.il/post/defense-study


צפו בסרטון על אשה מאוימת וכלב מיכל סלה שלה, בהפקת CHW- תורמים של פורום מיכל סלה


אירוע אמת לדוגמא: 

"בערב אחד, כשהגרוש שלי התפרץ לביתי בזעם עצום, צרח וקילל, הרגשתי אימה גדולה. ידעתי שאין לי זמן להתלבט – לחצתי על לחצן המצוקה. המוקדנית שענתה שמעה את המתרחש, אך לא דיברה, מתוך הבנה שהשקט שלה יכול להציל אותי. בתוך דקות, צוות סיור של חברת האבטחה G1 הגיע לדירתי ולאחריו גם המשטרה, שעצרה את הגרוש שלי. לחצן מצוקה, ושיתוף הפעולה המהיר בין הכוחות, הם שהצילו אותי מאותו לילה שעלול היה להסתיים אחרת. היום אני יודעת כמה חשוב שיהיה כלי כזה להגנה, במיוחד לנשים מאוימות".


סיירת מיכל במספרים לשנת 2024:

  • 388 נשים נרשמו לפרויקט סיירת מיכל.

  • 235 נשים קיבלו הגנה מסיירת מיכל, לעומת 188 נשים שקיבלו הגנה בשנת 2023. גידול של 25%.

  • 111 נשים קיבלו את אפליקציית Relyon כחלק מחבילת סיירת מיכל

  • 10 מקרי אמת שסיירת מיכל מנעה אלימות קשה ונסיונות רצח

  • 47 נשים קיבלו את אפלקציית Relyon בחינם בפיילוט שנעשה בעבור נשים שחיות עם בן זוגן בבית ועבור נשים שזו השנה השנייה שלהן בסיירת מיכל

  • כמות מדריכי ההגנה העצמית הורחבה ממדריך אחד, ל- 8 מדריכים בפריסה ארצית.

  • 15 נשים עברו אימוני הגנה עצמית

  • היו מספר נשים שפנו לסיירת מיכל שציינו את את הפוסט טראומה של הגבר. כמו כן היו פניות סביב נשק שיש לבן הזוג לשעבר בגלל שירות מילואים/ כיתת כוננות.


כלבי מיכל סלה במספרים לשנת 2024:

  • 64 נשים נרשמו לפרויקט כלבי מיכל סלה

  • 3 נשים אושרו ונמצאות בתהליכי קבלת כלב מיכל סלה, מתוכן אשה התחילה בהליכי אימון עם הכלב המיועד לה.

  • יחד עם הכלב, כל אישה מאוימת תקבל את כלל המעטפת הנדרשת לכלב כגון ציוד כלבני קבוע, מזון במשלוח עד לביתה וביטוח צד ג' עבור האישה. בנוסף, מקבלת כל אישה ליווי אישי ע"י צוות פורום מיכל סלה.

  • פרויקט כלבי מיכל סלה מלווה במחקר מדידה והערכה שמבוצע ע"י חברת מחקר חיצונית. 


לכתבה מערוץ i24 :


ב. הקו החם של פורום מיכל סלה

עמותת פורום מיכל סלה מפעילה קו חם במספר 3898* לפניות הציבור בנושאים של אלימות במשפחה. המענה זמין במספר ערוצים: טלפון, ווטסאפ, דוא"ל, אתר אינטרנט ופניות דרך הרשתות החברתיות (פייסבוק ואינסטגרם). המענה ניתן בימים א'-ה' בין השעות 9:00- 17:00.  

העמותה מציעה לנשים מאוימות לקבל סל שירותי הגנה בחינם וכן הכוונה מותאמת אישית לגורמים המקצועיים בתחום. המענה רחב וכולל המלצות לצמצום מעקב ושליטה דיגיטלית, מענה לקורבנות הפצת תמונות אינטימיות ברשת, הכוונה לסיוע כלכלי, משפטי, הכוונה למרכזי מניעת אלימות לקבלת הערכת מסוכנות וליווי, סיוע לתושבות חוץ ישראליות הנמצאות בחו"ל ונמצאות במערכת יחסים אלימה, הכוונה בנושא נשקים ועוד.


נתונים:

  • הקו החם של פורום מיכל סלה מטפל בממוצע ב-240 פניות בחודש של אלימות בזוגיות.  

  • בשנת 2024 התקבלו 2909 פניות ל"קו החם" (בשנת 2023 התקבלו 2819 פניות). עליה של 3.19% בפניות בשנת 2024 לעומת השנה הקודמת.

  • .6.29% מהפונים הם גברים (ליעוץ עבור אחות/חברה שלהם)

  •  43% מהפניות הן מהנפגעת עצמה.

  • 25.47% מהפניות הן מהסביבה הקרובה לקורבן (הורה, אח/ות, קרוב/ת משפחה אחר/ת, חבר/ה).



ג. חמ"ל מיכל

העמותה מעניקה תמיכה וסיוע למשפחות של נשים שנרצחו או ששרדו ניסיון רצח מידי בן זוג. התמיכה כוללת:


  1. כל משפחה מקבלת ליווי אישי, הכוונה ויעוץ מקצועי בתקופה הקשה ובאופן מיידי ודיסקרטי בכל הזירות הרבות שעליהן להתמודד עימן: החל מרגע הרצח, ההלוויה, פניות התקשורת, חקירת המשטרה, הנחת כתב האישום, התמודדות בכל הנוגע לאפוטרופסות עם הילדים, הנצחה, התנהלות משפחתית וכד'.  בשנת 2024 הוענק סיוע ל15 משפחות נרצחות. 

    2. פעם בשנה העמותה מפיקה יום גיבוש וכיף חינם לילדות וילדים היתומים ממשפחות שחוו רצח במשפחה. בחודש ספטמבר 2024 העמותה הפיקה אירוע בפארק השעשועים קיפצובה ועם ארגון כבאות והצלה מחוז ירושלים אשר הביאו למקום כבאית אש ענקית, יחד עם צוות לוחמות ולוחמי אש מתחנת בית שמש. לוחמות ולוחמי האש הלבישו את הילדים במדים של לוחמי אש, העלו את הילדים לסיבוב על כבאית נוסעת, נתנו לילדים להשפריץ עם הזרנוק מים וקצף מתוך הכבאית וחילקו להם מתנות ותעודות כבאי. כל משפחה קיבלה סל הפתעות ומתנות כולל חולצה מתנה, כיבוד ושקיות ממתקים מתנת פורום מיכל סלה, חברת שטראוס, רשת שופרסל ומתנת "אחים לסמל - אוהדי מכבי תל אביב" שתרמו תרומה כספית לקיום יום-הכיף באמצעות מכירת צעיפים לאוהדים.


    לאירוע הגיעו 43 איש/ה: 21 מבוגרים  ו 22- ילדים, מתוך 7 משפחות: משפחתה של מיכל סלה ז"ל, דיאנה דדבייב ז"ל, אבישג פחימה ז"ל, גוני דרור ז"ל, אליז שטלצר ז"ל ובת חן יהודה ז"ל. לאירוע המרגש הצטרפה גם שורדת רצח, עם ילדיה ועם כלב מיכל סלה שלהם. 

    יום הכיף השנתי שעורכת עמותת פורום מיכל סלה לילדי משפחות נרצחות, זו ההזדמנות היחידה הקיימת למשפחות הללו להיפגש, לייצר חברויות, לשתף – כי זר לא יבין - וללמוד מהניסיון אחת של השנייה בתוך מסע החיים המאתגר. תודה מיוחדת מגיעה למתנדבת פורום מיכל סלה - קרן סרי, ולסגן מפקד מחוז ירושלים תת טפסר אייל כהן.



 

3.. חטיבת ההסברה 

א. העלאת מודעות ציבורית - ארגזי כלים חדשים מצילי חיים 

בכל שנה, לרגל היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים, בחודש נובמבר, פורום מיכל סלה משיק ארגז כלים חדש להעלאת מודעות לתמרורי אזהרה בזוגיות, באמצעות קמפיין ארצי ומתוקשר.  

בנובמבר 2024 עמותת פורום מיכל סלה השיקה ארגז כלים חדש "נוהל אסת"ר", בשיתוף פעולה מוצלח עם לשכת עורכי הדין ויו"ר הלשכה עמית בכר. נוהל אסת"ר הוא כלי לזיהוי מוקדם של תמרורי אזהרה בזוגיות באמצעות ארבע שאלות מצילות חיים. הנוהל מיועד לבעלי/ות מקצוע המבצעים התקשרות אישית עם לקוחה ובפרט לעו"ד לדיני משפחה. על פי הנוהל, בעת ההתקשרות, יש לשאול את הלקוחה ארבע שאלות של כן/לא לזיהוי תמרורי אזהרה בזוגיות, בהתאם לראשי תיבות של המילה אסת"ר. תשובה חיובית לאחת השאלות תסמן שישנה פוטנציאליות למסוכנות בקשר ויש לפנות למומחית/ה אלימות במשפחה. במידה והלקוחה בהליך של פרידה מבן הזוג, יש לעצור את ההליכים ובשום אופן לא להיפרד לבד. נוהל אסתר אינו כלי איבחון או טיפול, אלא כלי המסייע לבצע מניעה באמצעות זיהוי מוקדם לצורך הפנייה למומחית/ה וכך להציל חיים.

נוהל אסת"ר נקרא לזכרה של אסתר אהרונוביץ ז"ל אשר נרצחה בביתה בידי בן זוגה, כאשר קיבל את מסמכי הגירושים, ובשיתוף פעולה עם משפחתה. 

נוהל אסת"ר:

#1 אין פרטיות? האם בן זוגך קנאי אובססיבי, בולש ומתחקר אחר כל סדר יומך?

#2 סכנה בבית? האם את "הולכת על ביצים" בבית שלך?

#3 תלות קיצונית? האם בן זוגך לא יכול לחיות בלעדייך, עד כדי איום בהתאבדות אם תעזבי?

#4 רוע מכוון? האם בן זוגך איים שיפגע בך, בילדיך, בבעל חיים או ברכוש?


ארגז הכלים "נוהל אסתר" נחשף לראשונה בכנס של פורום מיכל סלה יחד עם לשכת עו"ד, בבית הפרקליט תל אביב ביום 05.11.2024. לכנס הגיעו כמאה עורכות ועורכי דין, אשר קיבלו הדרכה על השימוש בנוהל והפכו לשגרירים של פורום מיכל סלה. הכנס התקיים במעמד הגב' לילי בן עמי מנכ"לית פורום מיכל סלה ועו"ד עמית בכר ראש לשכת עו"ד ובהשתתפות (לפי א"ב): חברת הכנסת מירב בן ארי, הדר גיל-עד כתבת ידיעות אחרונות, עו"ד ראויה חנדקלו מנהלת מטה החירום למאבק בפשיעה ואלימות בחברה הערבית, רונית לב ארי קרימינולוגית וויקטימולוגית, מומחית אלימות במשפחה הבכירה בארץ, מעיין מגיד בתה של אסתר אהרונוביץ ז"ל, השופטת רותם קודלר עיאש סגנית נשיא לענייני משפחה בבית משפט השלום מחוז דרום.




חברות, עו"ד ובעלי/ות מקצוע הבוחרים לאמץ את נוהל אסת"ר - מקבלים תעודה והופכים לשגרירים של פורום מיכל סלה הפועלים באופן מעשי להצלת חיים ומניעת אלימות כלפי נשים. ארגונים שהצטרפו: לשכת עו"ד, עיריית רמת גן, מפעל הפיס, רשת ארומה, חברת האוטובוסים מטרופולין. 161 שגרירים חדשים נרשמו באתר פורום מיכל סלה והודיעו על אימוץ נוהל אסת"ר להצלת חיים. מתוכם:  1 טוען רבני, 26 עו"ד, 7 עו"סיות, 7 מורות וסייעות, 11 מטפלות, 5 עובדי רשויות מקומיות ומגזר ציבורי, 3 נשות רפואה, 1 אדריכלית, 1 קרימינולוג, 1 קוסמטיקאית, 1 קופאית, 1 צלם, 1 סופרת. 41 עו"ד


ב. חדש: מדד הנרצחות של פורום מיכל סלה

עמותת פורום מיכל סלה זיהתה את העליה המבהילה בנתונים בעקבות המלחמה והשיקה את "מדד הנרצחות של פורום מיכל סלה". המדד מציג מידע אמין ומקיף אודות הנשים אשר נרצחו על רקע אלימות במשפחה בישראל,  בהתאם לפילוחים הבאים: מספר הנרצחות בכל שנה על ידי בן זוג (או על ידי בן משפחה אחר), שמות ותמונות הנרצחות, פילוח לפי לאום וגיל הנרצחת, מספר הילדות והילדים שנותרו יתומים, מפה גיאוגרפית של מיקומי הרציחות. מדד זה מוצג באתר פורום מיכל סלה בתצוגה ויזואלית נוחה וידידותית. כמו כן, ניתן להוריד מהאתר קובץ אקסל מפורט יותר הכולל את הנתונים המלאים וסטטיסטיקות נוספות, לרבות: תאריך הרצח, שם הנרצחת, לאום הנרצחת, מספר הילדים של הנרצחת, כלי הרצח, מניע הרצח כפי שהתפרסם, מקום המגורים של הנרצחת, מיקום הרצח, הסטטוס המשפחתי של הנרצחת, קרבת המשפחה בין הנרצחת לרוצח, גיל הרוצח וכד'.

מדד פורום מיכל סלה הוא המדד היחידי בישראל המציג ואוסף את כל הנתונים הללו בצורה שקופה לציבור.

מדד הנרצחות של פורום מיכל סלה אומץ על ידי N12 ומופיע בעמוד הראשי של האתר: https://story.mako.co.il/violence-against-women



ג. חומת האש

חושדת שמישהו יודע את המיקום הפיזי שלך בכל זמן נתון? הוא יודע דברים שסיפרת רק לחברה הכי טובה שלך? "חומת האש" היא בדיוק בשבילך: סדרת המלצות וכלים פשוטים ליישום ואבטחה דיגיטלית. פורום מיכל סלה ומערך הסייבר הלאומי בנו והפיצו לציבור את ארגז הכלים "חומת האש", ארגז כלים ראשון מסוגו למניעת מעקב ושליטה דיגיטליים בזוגיות רעילה, באפריל 2024. 


על פי פורום מיכל סלה, אחד מחמשת תמרורי האזהר"ה בזוגיות, הוא "אובססיביות" אשר לעיתים מתבטאת באלימות טכנולוגית. מפניות שהגיעו לפורום מיכל סלה עולות עדויות של נשים על בן זוג לשעבר בהן של נעמי (שם בדוי): "נפרדתי מבן זוגי לאחר שנים של אובססיביות וקנאה, אבל יש לי תחושה שהגרוש יודע הרבה על החיים שלי אפילו עכשיו - עם מי ועל מה אני מדברת. פתאום אני שומעת דרך הילדים שחוזרים ממנו, דברים שכתבתי רק לחברה. מה אפשר לעשות שיחזיר לי את הפרטיות והשפיות?". 

נשים החיות עם בן זוג קנאי ואובסיסיבי, חוות פגיעה אנושה בפרטיותן וניסיונות שליטה בכל תחום בחייהן, אף לאחר הפרידה. אמצעים דיגיטליים וטכנולוגים הם כלי נוסף להפעלת טרור ואלימות קיצוניים בזוגיות המתבטאים למשל בחיטוט בנייד, הקלטת שיחות, ריגול אחר המיקום הפיזי, קריאה ומחיקה של הודעות, מעקב אחר היסטוריית הגלישה, ניטור שיחות בטלפון הנייד ועוד. 

ארגז הכלים מחולק לפי נושאים ומפרט דרכי התמודדות, בין ההמלצות: כיצד להסיר תוכנות ריגול מהטלפון, למנוע גניבת זהות ופריצה לחשבונות, למנוע ריגול אחר שיחות והודעות, לנטרל מעקב אחר מיקום ועוד. 


למדריך המלא היכנסו לעמוד: www.michalsela.org.il/cyber

לכתבות נוספו בתקשורת על חומת האש:



ד. מגן השיבוש THE TRAILBLAZER

ביום האשה הבינלאומי בחודש מרץ, פורום מיכל סלה העניק את מגן השיבוש "THE TRAILBLAZER" על עשייה פורצת דרך אשר הצליחה לשבש את השדה של מניעת אלימות כלפי נשים בביתן, להוביל חדשנות ולהציל חיים ביחד עם פורום מיכל סלה. האירוע התקיים ביום 4.3.24 בגוגל קמפוס ת"א, במעמד מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי מר ינון אהרוני; מנכ"ל Google Cloud Israel בועז מעוז; דירקטורית מדיניות ציבורית וקשרי ממשל Google Israel נועה אלפנט לפלר; מנהל Google for Startups Israel יובל פסוב; מנכ"לית ומייסדת עמותת פורום מיכל סלה לילי בן עמי ובמעמד בכירים ותקשורת. בארוע עמותת פורום מיכל סלה העניקה אותות הוקרה בשם "אות השיבוש" הענקת מגני הוקרה על הצלת חיים ושיבוש תחום מניעת אלימות כלפי נשים. מגן השיבוש הוענק לחמישה: מגן הוענק לקרימינולוגית והויקטימולוגית רונית לב ארי, המומחית המובילה והותיקה בישראל למניעת אלימות נגד נשים, אשר סייעה בהקמת עמותת פורום מיכל סלה והייתה שותפה מובילה בבניית חמישה ארגזי כלים מצילי חיים של הפורום, בצורת קמפיינים המנגישים לציבור תמרורי אזהרה בזוגיות; גלית גוטמן ואילנית לוי-שדה, מגישות התוכנית "גלית ואילנית" שבשיתוף פעולה עם הפורום, החל מינואר 2022 ועד היום, ייסדו פינה שבועית בקשת 12 בשם "אפס נרצחות בשנה" שם המגישות עדכנו מדי שבוע והעלו את מודעות הציבור לנושא של מניעת רצח נשים בביתן; מגן הוענק לנועה אלפנט לפלר, דירקטורית מדיניות ציבורית וקשרי ממשל בחברת Google, ענקית הטכנולוגיה, שנענתה לקריאה של פורום מיכל סלה ועמדה בחזית הפעילות בשלוש השנים האחרונות; מגן הוענק למנכ"ל המשרד לביטחון הפנים לשעבר תומר לוטן, אשר הוא הראשון בהיסטוריה של ישראל אשר הצליח להוציא לפועל מיזם משותף בין המשרד לבט"פ לבין גורם חיצוני למשרד. בהובלת לוטן המשרד הקצה משאבים ממשלתיים להגנה על נשים מאויימות יחד עם עמותת פורום מיכל סלה, בהיקף של כ- 640,00 שח. במסגרת שיתוף פעולה זו קיבלו הגנה 106 נשים מאויימות ומתוכן היו 14 מקרי אמת בהם ניצלו חיים.




ה. הרצאות וחינוך

הרצאות פורום מיכל סלה מתקיימות לאורך כל השנה, בכל רחבי הארץ, על ידי 19 מרצות ומרצים, במטרה להעלות מודעות לתמרורי אזהרה בזוגיות וכך להציל חיים. בשנת 2024 התקיימו 116 הרצאות, לקהל מגוון בהם:  רשויות מקומיות, משרדי ממשלה, חברות היי טק, תיכונים, מכינות קדם צבאיות, בתי חולים, א/נשי טיפול. 

הרצאות מיוחדות שביצעה מנכ"לית העמותה, לילי בן עמי: הרצאה במסגרת השתלמות ארצית לעוזרות ועוזרים משפטיים של שופטות/ים פליליות/ים בכל הערכאות, ביוזמת השופטת יפעת שטרית. ההרצאה הועברה תחת הכותרת "עבירות המתה בראי נפגעי עבירה". ההרצאה שפכה אור על הפערים בזכויות בין נפגעי עבירה (הקורבנות) לבין הנאשמים. בן עמי העלתה את סיפור רצח אחותה מיכל סלה ז"ל, הדגישה את חשיבות הניסוח הרגיש בפסקי דין כלפי משפחות הקורבנות והתייחסה לחשיבות בעדכון חוק עבירות המתה, כך שיגדיר מפורשות רצח במשפחה כרצח בנסיבות מחמירות ; הרצאה מקוונת לצוותים של 24 סניפי הביטוח הלאומי. ; הרצאת מפתח בכנס הארצי השנתי של משרד החינוך, עבור 250 מנהלות/ים פדגוגיים.


הרצאות מיוחדות שביצעו צוות מרצות העמותה:

  • המומחית הבכירה לאלמ"ב רונית לב ארי העבירה הרצאה לאגודה הלהט"בית, בפני כל צוות מוקד הסיוע "קו הקשב". ההרצאה כללה מידע על זיהוי נכון של תמרורי האזהרה בזוגיות, כיצד לענות נכון לפניות ומיהם גורמי הסיוע לליווי.

  • גלית נחום שיתפה את סיפורה האישי בהרצאה עבור ההסתדרות הלאומית לעובדים.

  • חמש הרצאות הועברו בכל המפעלים של התעשיה האווירית, ע"י חמישה מרצים - חלקם עם רקע מקצועי באלימות במשפחה וחלקם עם סיפור אישי על אלימות שחוו על בשרם או במשפחה. שיתוף פעולה מרגש זה מתקיים זו השנה השנייה.





ו. קידום מדיניות 

1. "ישראל מתחמשת"

מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" הגיעו לפורום מיכל סלה פניות בעלות אופי חדש. נשים דיווחו שהתוקף שלהן הגיש בקשה לרישיון לנשק פרטי או קיבל נשק במסגרת שירותו הפעיל במילואים או במסגרת כיתות כוננות שכונתיות או קיבל נשק פרטי. בחלק מהמקרים, התוקף סיפר לקורבן שהוא הגיש בקשה לנשק- כאמצעי הפחדה ואיום עליה. רבות מהפונות שיתפו כי הן חשות פחדים, חרדות, בהלה ואף שיתוק עקב חשש לבטחונן, במידה והתוקף שלהן ישא נשק. 

גם במשרד הרווחה עדכנו שאף הם קיבלו פניות לפיהן קורבנות אלימות במשפחה וקרוביהן הביעו חרדה שבן הזוג התוקף יקבל רישיון לנשק במסגרת המדיניות הממשלתית החדשה "ישראל מתחמשת", שנכנסה לתוקף עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל באוקטובר 2023. מדיניות זו מקלה באופן מוצהר על קבלת רישיונות לנשק ואחזקת נשק פרטי בבית. בלהיטות הרצון "לחמש את כולם", לא נעשתה התייחסות מיוחדת על מנת לוודא שלא יהיה ניצול רעה של הנשק בהקשר של אלימות במשפחה. בתגובה, עמותת פורום מיכל סלה נקטה בצעדים כדלקמן:


1.1. עמותת פורום מיכל סלה נתנה מענה פרטני לכל הנשים המאויימות אשר פנו בנושא הנשקים. העמותה סייעה בתיווך וקבלת מענה מהיר מרשויות הרווחה, המשטרה, המשרד לביטחון לאומי והאגף לרישוי כלי ירייה.  במסגרת זו, העמותה העבירה למשטרה פניות פרטניות אשר הציגו מקרים בהם תוקף שנאסר עליו לשאת נשק בעקבות אלימות כלפי בת זוגו (איסור נשיאת נשק המעוגן בצו בית משפט), אכן קיבל נשק במסגרת המדיניות החדשה. המשטרה פעלה מיידית ושללה את הנשק מאותו תוקף. כמו כן, העמותה חשפה נוהל שגוי במשטרה לפיו אושרה נשיאת נשק לאחר תום 3 חודשים מיום קבלת צו איסור נשיאת נשק, על אף שהצו ניתן ללא הגבלת זמן ויכול להיות מבוטל אך ורק ע"י בית המשפט. פעילות העמותה הביאה את המשטרה לחדד נהלים ולוודא שבהתאם לחוק המדינה, כאשר קיים צו מבית המשפט האוסר נשיאת נשק- צו זה נותר בתוקף (אלא אם צוין אחרת) כל עוד אינו מבוטל על ידי בית המשפט.


1.2. עם פרסום המדיניות החדשה של "ישראל מתחמשת" (אוקטובר 2023), מנכ"לית עמותת פורום מיכל סלה פנתה לשר לביטחון לאומי ועדכנה אותו בדבר תוכן הפניות וכן ביקשה שיפעל לשמור על בטחונן של נשים מאויימות באמצעות הידוק הקריטריונים לקבלת נשק. השר לביטחון לאומי השיב למכתב כי הוא אינו מסכים לבקשת העמותה


1.3. העמותה פרסמה נייר עמדה (ינואר 2024) ובו חמישה צעדים אופרטיביים כדי לוודא שהנשק לא יגיע לידיים הלא נכונות. נייר זה נמסר ל-120 חברות וחברי הכנסת וכן נמסר ידנית ליו"ר הועדה לביטחון לאומי בכנסת. נייר העמדה כלל קריאה לפרסום מידע ברור לציבור שמטרתו להרגיע את החששות ולהחזיר את הבטחון האישי של נשים מאויימות. בנוסף, ביקשה שהאגף לרישוי כלי ירייה יעבוד בשיתוף פעולה עם המשרדים השונים בהליך מתן רישיון לנשיאת נשק וספציפית חשוב תיאום מול משרד הרווחה והביטוח הלאומי (משרד הרווחה חשוף למידע לגבי מקרים של אלימות במשפחה, שאינם ידועים למשטרה והביטוח הלאומי, מחזיק בידו מידע עבור אנשים עם נכויות נפשיות ונפגעי טראומה, אשר לעיתים אינם מוכרים או מדווחים למשרד הבריאות). 


1.4. העלאת מודעות הציבור: מנכ"לית העמותה פרסמה טור דעה באתר ynet ובו חמישה צעדים אופרטיביים להחזרת הבטחון של נשים מאוימות, בנושא  מדיניות הנשקים החדשה (ינואר 2024). לכתבות נוספות עם פורום מיכל סלה בתקשורת בנושא מדיניות הנשקים: יעל דן בתוכנית "עושים צהריים" בגל"צ ; עמיר קורץ בכתבה ב"כלכליסט" ; מרב סבר בכתבה ב"ישראל היום" ; יוסי מזרחי בפודקאסט "אחד ביום" של N12 בנושא ישראל מתחמשת. 

1.5. "יד ימין לא יודעת מיד שמאל" - העמותה חשפה כי האגף לרישוי כלי ירייה אינו מצליב את המידע שברשותו עם המידע שיש למשרד הרווחה אודות מבקשי נשק בעלי רקע של אלימות במשפחה. העמותה יזמה דיונים בנושא מול רשויות הרווחה, המשטרה, האגף לרישוי כלי יריה והמשרד לביטחון לאומי. כמו כן העמותה הוזמנה להציג  את עמדתה בפגישות מצומצמות ובדיונים בכנסת (העמותה נכחה בכל הדיונים בנושא והציגה עמדה זו, ר' תמונה). מהלכים אלה הביאו את משרד הרווחה והמשרד לבטחון לאומי והאגף לרישוי כלי ירייה להצהיר בכנסת (ינואר 2024) כי יקדמו מהלכים להצלבת המידע ביניהם, במטרה למנוע מתוקפים אלימים לקבל נשק פרטי . לצערנו, נכון לסוף שנת 2024, המידע עדין לא מוצלב בין המשרדים.


1.6. העמותה פנתה למשרד הרווחה בבקשה להעלאת מודעות הציבור בנושא מדיניות הנשקים החדשה וכן ביקשה להזמין נשים מאויימות, החוששות מכך שבני זוגן ביקשו נשק, לפנות למוקד הרווחה. משרד הרווחה קיבל את המלצת העמותה ויצא בקריאה לציבור לפנות למוקד 118 במקרים מעין אלה. 



2. קידום חוק הפיקוח האלקטרוני

חוק הפיקוח האלקטרוני במקרי אלימות במשפחה נכנס לתוקף ב-6 באוגוסט 2024 ומעניק לשופטות/ים סמכות להפעיל אמצעי פיקוח אלקטרוני למטרת אכיפת צו הגנה במקרי אלימות במשפחה. מדי חודש מוגשות 850 בקשות לצווי הגנה במקרי אלימות במשפחה. החוק מאפשר עד מאה זוגות של צמידים אלקטרוניים במקביל. בפועל נרכשו 50 זוגות של צמידים לפיקוח אלקטרוני, המאפשרים הגנה על 50 נשים מאויימות במקביל.

בשנת 2024 הוגשו 13 בקשות של שופטים להשמת פיקוח אלקטרוני במקרים אלימות במשפחה, מתוכן בוצעו 7 הערכות מסוכנות. נכון לסוף 2024 אושרו לארבע נשים מאויימות בלבד צוי הרחקה עם פיקוח אלקטרוני. 

לילי בן עמי, מנכ"לית פורום מיכל סלה, הדגישה בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת (03.09.24) כי נשים מאויימות אינן יודעות שבאפשרותן לבקש פיקוח אלקטרוני ולקבל הגנה מצילת חיים. לדבריה, יש לפעול מיידית להעלאת מודעות הציבור לחוק, בדומה לקמפיין הרחב של "ישראל מתחמשת" אשר הצליח להגיע לכל בית.

נציג הרווחה בועדה שיתף כי אשה מאויימת הגרה בצפון הארץ, ששופט פסק כי יש להגן עליה באמצעות פיקוח אלקטרוני, לא קיבלה את ההגנה מכיוון שבמשטרה חששו שהג'י פי אס לא יעבוד בצפון. בתגובה, נציג חברת G1 המספקת את המכשירים, השיב כי המכשיר הותאם בצורה מושלמת למציאות הישראלית וכי הוא עובד בצורה תקינה גם בצפון. כלומר האשה לא קיבלה הגנה בגלל חלמאות. בתגובה, יו"ר הועדה ח"כ פנינה תמנו שטה דרשה כי יחזרו אל האשה המאויימת ויעניקו לה את ההגנה.



ז. שיתופי פעולה בינלאומיים

3.1. אירוע חשיפה בינ"ל בבית שגריר מדינת בלגיה: שגריר בלגיה בישראל, מר סטפן טייס, ונספחת השגרירות הראשונה, גברת אלקה פטין, ביקרו במשרדי עמותת פורום מיכל סלה במבשרת ציון, לרגל היום הבינלאומי למיגור אלימות נגד נשים (25.11.24). במהלך הביקור, מנכ"לית העמותה הציגה בפני השגריר את הכלים החדשניים והטכנולוגיים, פתרונות כחול-לבן, שפותחו בעמותה והצליחו למנוע רצח ולהציל חיים של נשים בשבי האלימות. השגריר והנספחת התרגשו מאד מהפרזנטציה ולאחריה, השגריר ביקש לארח אירוע בביתו הפרטי בהרצליה - להצגת פעילות העמותה בפני קהל שגרירי העולם ודיפלומטים מהעולם. אירוע מרגש זה התקיים ביום 19.12.24 בנוכחות כחמישים שגרירים ודיפלומטים ממדינות שונות  ביניהם: שגריר קפריסין, צרפת, נורבגיה, הודו, יפן, אתיופיה, קרואטיה, סרי לנקה, סלובניה, רואנדה, אוסטריה, שבדיה. האירוע כלל הרצאת מפתח של עדי רום, סמנכ"ל פיתוח של חברת WAZE שסיפרה על שיתוף הפעולה עם עמותת פורום מיכל סלה; פרזנטציה של לילי בן עמי, מנכ"לית פורום מיכל סלה; חשיפה של 4 סטארטאפים טכנולוגים של פורום מיכל סלה. הסטארטאפים הוצגו על ידי 4 הפאונדרים של הסטארטאפים, אשר הגיעו במיוחד והציגו את הסטארטאפים מצילי החיים שלהם מול הקהל המכובד. הסטארטאפים שהוצגו: 1. Timeout אפליקציה לניהול כעסים וויסות רגשי עצמאי בכדי להימנע מהתפרצות אלימה. 2. Privasee מכשיר פיזי המתחבר לטלפון הנייד ומאתר אמצעי מעקב ורוגלות. 3. The Capsule מערכת מוצפנת להגשת תלונות על אלימות, המסייעת לזהות תוקפים סדרתיים. 4. Relyon.Ai לחצן מצוקה קולי, מבוסס AI, אשר בעת חירום שולח שיתוף מיקום, הקלטת האירוע ומזעיק חברת אבטחה. 


בתמונה מימין לשמאל: טל אנגרט מיזם Timeout; יוני שייבר מיזם Privasee; שגריר בלגיה בישראל מר סטפן טייס; לילי בן עמי מנכ"לית ומייסדת פורום מיכל סלה; לי שריר מיזם Relyon.Ai; עדי קריאף מיזם The Capsule. 


3.2. אירוע חשיפה בינ"ל ביוזמת משרד החוץ: משרד החוץ יזם וובינר וירטואלי מיוחד, להצגת פעילות פורום מכל סלה, בפני כל שגרירויות ישראל בעולם. האירוע התקיים בספטמבר בהובלת מר רועי דביר, מנהל אגף חדשנות וטכנולוגיה במשרד החוץ ובהשתתפות 35 דיפלומטים, קונסולים ושגרירים שהתחברו אליו מכל רחבי העולם. האירוע הוקלט ולאחר מכן משרד החוץ שלחו אותו עם המלצת צפייה אל 108 שגרירויות וקונסוליות ישראל בכל רחבי העולם. האירוע כלל הרצאה של לילי בן עמי מנכ"לית פורום מיכל סלה, בנושא השימוש בטכנולוגיה וחדשנות להצלת חיים של נשים בשבי האלימות. לאחריה דיברו 3 פאונדריות, סטארטאפיסטיות של פורום מיכל סלה, אשר הציגו את המיזם שהן מפתחות ועומדות בראשו, למטרת מניעת אלימות כלפי נשים: לי שריר מנכ"לית Relyon, ליטל כהן מנכ"לית Protech Me, עדי קריאף מנכ"לית The Capsule.


3.3. ניו זילנד: שגרירת ניו זילנד הזמינה את פורום מיכל סלה לשאת דברים בכנס וירטואלי של מועצת הנשים היהודיות של ניו זילנד לכבוד יום האישה הבינלאומי בחודש מרץ. בכנס השתתפו למעלה מ-50 אישה/ה, ונשאו בו דברים: עידית קודיש מנהלת פיתוח המשאבים של פורום מיכל סלה, פרופ' יפעת ביטון נשיאת המכללה האקדמית אחוה ופעילה חברתית-משפטית ועו"ד מלינדה ג'ונס נשיאת המועצה הלאומית של נשים יהודיות באוסטרליה, עורכת דין לזכויות אדם, פמיניסטית רדיקלית וחוקרת עצמאית.


3.4. שיקגו: פדרציית הנשים היהודיות של שיקגו (JWF), שותפה של פורום מיכל סלה מאז 2023, הציגה במפגש השנתי שלה סיפור מעורר השראה על אישה שחייה ניצלו בזכות מפורום מיכל סלה וההגנה שקיבלה. מנכ"לית JWF, אלן כרמל, ציינה שזה היה רגע מרגש במיוחד והדגישה את ההשפעה החיובית של פעילות פורום מיכל סלה על בטחון נשים מאויימות בישראל.


3.5 ארה"ב: ביולי 2024 התקיים אירוע חשיפה של סטארטפים של פורום מיכל סלה, בפני משקיע אמריקאי, במסגרת מפגש וירטואלי. חמשת הסטארטאפים שלקחו חלק באירוע הם: Protech me, Relyon The Capsule, Lopo, Validat.


3.6. שגרירות ארה"ב:  סגנית שגריר ארצות הברית, סטפני ל. האלט, אירחה בביתה בהרצליה בחודש דצמבר, דיון מצומצם בנושא התמודדות עם אלימות מגדרית בזמני משבר. היא הזמינה באופן אישי 5 נשים, ביניהן: מנכ"לית פורום מיכל סלה, דר' כוכב אלקיים לוי מייסדת מכון דבורה וראש הנציבות האזרחית לפשעי חמאס נגד נשים וילדים ועו"ד איילת רזין בית אור לשעבר ראש הרשות למעמד האשה. בפגישה בן עמי ביקשה מסגנית השגריר להעלות בפני הממשלה את חשיבות הסוגיה של בטחון נשים בהקשר של רפורמת הנשקים בבתים, במיוחד בימי המלחמה. 


3.7. הודו, גיאורגיה, מקסיקו והונדורס: שגרירויות ישראל בהודו, גיאורגיה, מקסיקו והונדורס פנו בנפרד לפורום מיכל סלה לבחינת שיתופי פעולה. פגישות בנושא התקיימו בספטמבר ובנובמבר.


 

תודה רבה לשותפים והתומכים של פורום מיכל סלה, שבלעדיהם הפעילות של העמותה לא הייתה יכולה להתקיים: ארומה אספרסו בר, Google, בנק דיסקונט לישראל, Fiverr, Meta , Seed the Dream, מגדל חברה לביטוח בע"מ, קרן תובענות ייצוגיות, Ronald S. Roadburg Foundation, הקרן ע"ש מנחם בר און ז"ל, אינלייט אנרגיה מתחדשת, קרן עשור, קרן רפפורט, רודברג, מועדון חבר צרכנות, קפיטוליס אנרגיות בע"מ; STICHTING RUTH EN EDUARD SANTAGER .

Canadian Hadassah Wizo; Greater Miami Jewish Federation Women's Amutot Initiative; Jewish Women’s Foundation of Metropolitan Chicago ; The Jewish Community Federation and Endowment Fund of San Francisco; Nedivot Westchester Women’s Impact Philanthropy Fund; JFNA; Jewish Federation of Greater Pittsburgh.

תודה לתורמים פרטים ולציבור הרחב שתורמים בנדיבות ותומכים מכל הלב בעמותה מיום הקמתה.





 

Comments


bottom of page