טכנולוגיה וחדשנות
הפורום הצליח לרתום שחקנים חדשים למגרש, בהם בכירי התעשייה בישראל, להצלת הנרצחת הבאה.
הפורום מתווה שיח חדשני של מניעה וסולידריות: במקום שיח של בעיות וקורבנות המאפיין את תחום האלימות במשפחה, מעבר לשיח של פתרונות, עוצמה וסולידריות. אקוסיסטם חדש של מיזמים חדשניים וטכנולוגים, בשעת חירום ולמניעה מראש, שאילו היו קיימים - מיכל הייתה איתנו.
פורום מיכל סלה פועל להצלת חיים ומניעת אלימות כלפי נשים באמצעות חדשנות וטכנולוגיה.
היעד שלנו: אקו סיסטם של מאות מיזמים טכנולוגים למניעת אלימות במשפחה.
מיכל סלה ז״ל נרצחה בביתה באכזריות ביום 3.10.2019 והיא בת 32 בלבד. הרוצח הוא האיש שלה ואבי בתה. בישראל נרצחות בשנה כעשרים נשים על רקע אלימות במשפחה.
חזון העמותה הוא אפס נרצחות בשנה בישראל. איך?
רשת האינטרנט ומכשירי טלפון חכמים מייצרים כמויות עצומות של מידע. לצד זאת, טכנולוגיות של בינה מלאכותית ולמידת מכונה מאפשרות לנתח את כמויות המידע באופן מהיר ויעיל לצורך איתור וניבוי של תופעות והתנהגויות.
גופי הביטחון במדינת ישראל עושים שימוש מתקדם בטכנולוגיות אלו אשר הוכחו כיעילות במניעת אירועי טרור והצלת חיים. גם בעולם המסחרי נעשה שימוש נרחב בטכנולוגיות מתקדמות על מנת לנתח מידע ולנבא התנהגויות אנושיות.
כיצד יתכן שכולנו יודעים שכאשר נזהה שומה חדשה בגוף - יש ללכת להבדק? כיצד יתכן שכולנו חונכנו היטב להתקשר למשטרה כאשר אנו רואים תיק חשוד בתחנת אוטובוס? אך מנגד, כאשר אנו שומעים צעקות בבית הסמוך, נחשוב פעמיים?
תמרורי האזהרה המתריעים מפני מערכת יחסים אלימה - ידועים ומוכרים היטב לאנשי המקצוע. העמותה פועלת לתרגמם, אחד לאחד, לכלים טכנולוגים מונגשים לציבור הרחב.
הנגשת המידע המקצועי – תציל חיים ותביא להעלאת המודעות האישית, הקהילתית והציבורית.
העמותה תומכת גם בהקמת אקוסיסטם לתחום - פיתוח רחב של מיזמים טכנולוגיים ע"י המגזר הציבורי, הפרטי והשלישי.
כמו כן העמותה תומכת במחקר, איסוף נתונים ובנייה של מאגר ידע מקיף ובינלאומי לתחום.
כיום ישנם שלושה כלים עיקריים שמספקת מדינת ישראל להתמודדות עם אלימות במשפחה: תלונה במשטרה, פנייה לרווחה או מעבר למקלט לנשים מוכות. כל הכלים הללו, ללא יוצא מן הכלל, נותנים מענה רק לאחר אירוע אלימות קיצוני. כמו כן כולם מטילים את מלוא כובד האחריות רק על האישה שבצל האלימות.
הפתרונות שמציע ומקדם פורום מיכל סלה הינם בהתאם לעקרונות הבאים:
-
נטל המניעה, האיתור והדיווח אינם צריכים להיות מונחים רק על כתפיה הצרות של האשה, כפי שקורה כיום. יש לפתח כלים למניעה גם בעבור הגבר האלים וגם כלים בעבור הסביבה/קהילה שלה ושלו וגם בעבור הממסד.
-
יש לייצר כלים הנותנים מענה לפני מקרה אלימות קיצוני. יש לפתח כלים להתמודדות עם אלימות במשפחה באמצעות מניעה וניבוי של אלימות וכן כלים להתגוננות מפני אלימות תוך כדי מקרה האלימות או מצב חירום.
-
להימנע מהגברת העומס על הרווחה והמשטרה ולהגביר מודעות ואחריות לקהילה.
כתבה המתארת רעיונות למיזמים טכנולוגים, ברי ביצוע, פשוטים ומצילי חיים
התפרסם באתר ווינט מבית ידיעות אחרונות
כתבה: לילי בן עמי, 21.3.2020